Jeg vil gerne hjælpe dig – men jeg synes, at du skal gøre det selv…
Nicolai Elberling, Kognitiv Hypnoterapi
Lider du af Tinnitus og er vil være glad for lidt hjælp til at få lettet din Tinnitus lidelse?

Så, læs mere om mit projekt til at udvikle et mere strømlinjet tinnitus behandlingsprogram.

Hvorfor bruge det og hvad er det godt for?

Kognitiv Hypnoterapi bliver ofte omtalt som kortvarig terapi, da den ofte kan løse dit problem på blot en håndfuld sessioner.

Terapien har bevist postiv effekt på angst og depression, noget vi har dokumenteret i et kørende forskningsprojekt. Det lader dog også til at være effektivt mod panik og stress, og kan have et hurtigt og effektivt resultat i forhold til alle former af fobi og frygt, herunder frygt for at flyve og sceneskræk.

Terapiformen kan være effektiv i forhold til at stoppe med at ryge og at slippe ud af de fleste former for afhængighed og spiseforstyrrelse, selvom vi ofte oplever at de egentlige problemer, som ofte gemmer sig under disse, kan tage længere tid at afdække før, vi kan identificere og behandle dem.

Den er brugbar til at håndtere mangel på selvtillid, lavt selvværd og er brugt med gode resultater på ting som post traumatisk stress (PTS) og obsessive compulsive disorder (OCD).

Ved brug af kognitiv hypnoterapi vil jeg ikke blot hjælpe dig med at gøre dig fri af dit problem, men i lige så høj grad hjælpe dig til det punkt, hvor du ved, at du ikke længere har de problemer, fordi du føler dig fantastisk, som du tager scenen, snakker med fremmede, rør den edderkop, blot at mærke selvtilliden, glæde ved at leve, trækker vejret, gør de ting du gør, mærker evnen til at slappe af, stoler på dig selv fuldstendigt og det faktum, at hvad end livet bringer dig, så vil du klare det.

Forestil dig blot den kraft der kan ligge i at slippe al din frygt og alle dine begrænsning, og i stedet for at søge væk fra dine problemer og bekymringer, at du kan begynde med at rette dit fokus mod de ting, som du gerne vil have i dit liv, ting som du måske drømmer om, håber på, ting som reelt betyder noget for dig, som kan få dig til at vokse, udvide og forbedre dig. Sådan en lille men kraftfulde ændring, der påvirker alt hvad du gør, er præcist det, jeg vil hjælpe dig til at foretage.

Hvad er Kognitiv Hypnoterapi?

Med Kognitiv Hypnoterapi bruger vi hypnose til at etablere kommunikation direkte med underbevidstheden, for at hjælpe dig med at få det bedre og løse dine problemer.

Underbevidstheden er en voldsom ting, og i det den kontrollerer alt, hvad krop og sind gør og kan, har den også nøglen til enhver forandring, som vi kunne ønske at foretage. Bevidstheden har ringe kontrol over det underbevidste så at etablere en mere direkte kommunikation med det underbevidste kan være noget af en fordel.

Du har muligvis hørt om trance som en central del af hypnose. Det er sandt, og den form for trance, som vi bruger, er ikke den, som typisk er vist i film eller på scenen. Vi er ikke særligt interesseret i at skabe en dyb trance, men vil bruge, hvad vi kunne kalde hverdagens naturlige trance.

Denne form for trance er noget, som du selv skaber, som en del af din dagligdag. Du genkender den sikkert fra når du kører bil, tager opvasken eller børster dine tænder. Disse gøremål eller ritualer kan ofte udføres på automatpilot, og du kan muligvis opleve at blive fjern og lidt fraværende uden helt at være opmærksom på præcis, hvad du gjorde og ikke nødvendigvis være i stand til at huske det klart. Dette er en let form for trance, og det er den, vi vil benytte os af til at etablere kommunikationen med din underbevidsthed og tilegne os dens assistance til at løse dine problemer og hjælpe til at få det bedre.

Det smukke ved det hele er, at det er utroligt let for dit vedkommende, da du allerede er meget erfaren i at skabe præcis den trance, som vi skal bruge.

Før vi starter på at få din underbevidsthed til at arbejde for os på denne måde, har vi brug for at bruge en del tid på at identificere præcist, hvordan du skaber dit problem. Netop for at finde den specifikke kodning i din underbevidsthed, der ikke længere tjener dig godt, og som er en aktiv del af at fastholde dit problem.

Det denne underbevidste kodning, som vi sammen skal identificere, og arbejde på at ændre eller tilpasse, så den afspejler din nuværende forståelse, overbevisninger og værdier.

Planlæg at blive rask

Hvordan og hvor nemt du bliver rask, afhænger af samarbejdet mellem dig som klient og mig som terapeut, noget som ingen af os nemt kan lykkes med alene, for hvis du booker tid til terapi og du er klar til at betale for det, kan vi gå ud fra at dine udfordringer ikke er noget, som du ved hvordan du skal løse alene, endnu – eller hvis du gør, så formegentligt ikke på en effektiv måde.

I den forstand er det ikke kun op til mig at gøre dig rask, for uanset hvor godt jeg kender mit fag og hvor gode mine evner er, så kommer det i sidste ende an på, hvor godt du og jeg arbejder sammen.

Det arbejde, som vi kommer til at lave sammen med hjælp fra din underbevidsthed, betyder, at vi kan tackle en bred vifte af problemer, for din underbevidsthed kontrollerer næsten alt, som foregår i din krop, dit sind og dine tanker. Den kontrollerer en stor del af dit liv, din glæde, relationer, handlinger, evner og har en stor del at sige i forhold til dine værdier, overbevisninger og din identitet.

Det betyder, at det er en meget stærk samarbejdspartner, og selvom vi alle kan have svært ved at kontrollere den med vores bevidsthed, præcis fordi bevidstheden blot er en lille del af underbevidstheden, kan vi få den til at samarbejde gennem en fælles indsats.

Sigt efter at blive bedre

Nu handler den terapi, som vi udfører, ikke kun om at hjælpe dig af med dine problemer, men i lige så høj grad om at hjælpe dig med at blive bedre, uanset om du har et problem eller ej.

Da vi arbejder med at omprogrammere ineffektiv kodning i underbevidstheden, er der ikke nogen stor forskel mellem at hjælpe dig af med en fobi eller at hjælpe dig til at blive bedre til at holde en tale, være en opmærksom forældre eller at øge den hastighed, hvormed du lærer.

Din underbevidsthed kan styre det hele, og jo mere de evner, du har brug for, virkelig giver mening, retning og tilfredsstillelse, det vil sige alt, hvad der vil motivere dig på det ubevidste plan, jo lettere vil vi have ved at få din underbevidsthed til at lave alt det hårde arbejde forbundet med forandring.

Tillid til processen

Den proces, vi følger, betyder, at vi som minimum skal bruge 3 sessioner. Nogle klienter vil opleve, at deres problemer er løst indenfor blot disse 3 sessioner, og derfra støt fortsætte mod de mål vi har sat, mens andre kan have brug for mere tid og flere sessioner.

Sessionerne vil følge et enkelt mønster:

  1. Kortlægning problem, mål og forandring
  2. Gennemførsel af ændringer
  3. Opfølgning på fremskridt og justering af indsats
  4. Forankring af ændringer og afslutning af terapi

Denne firetrins tilgang repræsenterer en justerbar proces, hvor vi kan gentage trin 3, indtil vi rammer plet, eller indtil vi har ændret alle nødvendige aspekter af de emner, som vi arbejder med.

Den største del af terapien foregår mellem sessionerne, og om du følger de opgaver vi bliver enige om at lave, kan være det, der gør hele forskellen i forhold til, hvor hurtigt og fuldstændigt, du kommer dig. Det inkluderer at lytte dagligt til de optagelser, som jeg sender til dig, at skrive dagbog over de ændringer, som du observerer og sende mig skriftlige svar på de spørgsmål, jeg måtte give dig.

I forhold til dette er det vigtigt at huske, at terapi ikke er noget, som jeg gør ved dig, men noget, vi gør sammen. En fælles indsats, hvis resultater er afhængig af, hvor godt og åbent vi lykkedes at arbejde sammen.

Sessionerne varer typisk halvanden time. Jeg afvikler en del sessioner over distancen, ved brug af en video-konference-løsning som hedder Zoom.us. Det er en stabil, sikker og enkel løsning at komme i gang med og bruge. Og best af alt, den er 100% gratis for mine klienter at bruge.

Hvis efter første session en af os ikke tænker at det er vejen fremad for dig, så stopper vi og jeg refunderer dine penge.

Få svar

Mister jeg kontrollen?

Du kommer ikke til at miste kontrollen, og jeg kan ikke få dig til at klukke som en høne.

Under hypnosen vil du være i fuld kontrol og i stand til at stoppe det, vi har gang i, når som helst du ønsker. Hypnose er i alt sin enkelthed en effektiv metode til at etablere kommunikation og samarbejde med din underbevidsthed med det mål at bruge den i arbejdet med at løse dine problemer.

Hvad hvis jeg ikke kan hypnotiseres?

Alle kan blive hypnotiseret. Den tilgang, som vi anvender i kognitiv hypnoterapi, bruger en meget let form for trance, noget jeg også kalder for dagligdagens naturlig trance. Denne form for trance er noget, som du bruger jævnligt, og selvom den specifkke sammensætning af, hvilke dagligdagstrancer du bruger mest er individuel, så bruger vi alle dagligt denne form for trance helt naturligt.

Med andre ord, selvom det måske er noget, som du tænker, at du kunne have svært ved, så går du stadig i trance helt naturligt som del af vores sessioner. Det kan også ske nu, mens du læse dette og tænker på dine problemer, lige så let som senere, mens vi taler om, hvad det er, vi skal tage os af.

Hvad hvis mit problem ikke kan løses?

Så kan du bede om at få dine penge tilbage.

Det er dog værd at bide mærke i, at underbevidstheden ikke kan lide forandring, da det repræsenterer usikkerhed, og da alle forandringsprocesser kræver mere energi end blot at beholde problemet.

Din underbevidsthed kan derfor forsøge at modstå forandringen ved at overbevise dig om, at det ikke kan lade sig gøre, at det ikke er indsatsen værd, at du kommer til at fejle stort, eller at hvis nogen finder ud af det, at du bliver til grin.

Frygt for at dit problem ikke kan løses er præcist dette; Modstand fra din underbevidsthed, og så snart du begynder at genkende denne form for modstand for, hvad den er, kan du atter få kontrol over processen.

Find vejen her

Hvis du vil i kontakt angående terapi, så kontakt mig på:

+45 2982 2877
terapi@nicolai-elberling.dk

Adressen til mit terapilokale er:

Hearthouse
Amagertorv 14B
1160 København K

Nicolai Elberling